Gezonde catering voor de steeds bewustere consument

Home  >>  Advies  >>  Gezonde catering voor de steeds bewustere consument

Gezonde catering voor de steeds bewustere consument

   Advies ,,   december 9, 2016  Reacties uitgeschakeld voor Gezonde catering voor de steeds bewustere consument

Gezonde catering of ongezonde kant-en-klaar maaltijden in de supermarkt, E-nummers, bewerkte producten en suiker in alles? De echte foodies hebben het hier regelmatig over en ook het nieuws laat dit niet aan zich voorbijgaan. Ook fastfoodketens als de KFC, BurgerKing en de welbekende Macdonald’s, zien regelmatig een lichte daling in de omzet. Zal het dan echt zo zijn dat het fastfood- en klant-en-klare-maaltijd tijdperk achter ons ligt? Deels wel en deels niet. Meer dan de helft van de bevolking eet lekker door, maar toch ook steeds een groter deel van de bevolking gaat steeds meer nadenken, voordat zij iets in hun mond stoppen. Kortom, de Nederlandse consument wordt steeds bewuster. Daarom geven wij jou een paar tips om te zorgen voor de bewuste catering.

Gezonde catering stap 1: zorg voor gezonde hapjes

Een Borrel? Dan is een bittergarnituur, borrelnootjes, chips en wit stokbrood natuurlijk onmisbaar. Maar probeer eens iets bewuster de hapjes te verzorgen. Zo kun je beginnen met kleine veranderingen. Vervang witbrood bijvoorbeeld door bruinbrood, kies voor ongezouten noten in plaats van borrelnootjes, laat de bittergarnituur achterwegen en kies eens voor een visschotel. Ook dipgroente is steeds populairder. Zet bakjes neer met paprika, wortel en komkommer en zorg voor een lekkere dipsaus. Je zult zien dat ook deze gezonde hapjes net zo hard over de toonbank vliegen!

Biologische trend

Veel consumenten gaan ook steeds vaker biologische producten aanschaffen. In deze producten zitten vaak geen bewerkte stoffen en ook suiker wordt veel vaker weggelaten. Je kunt mee gaan met deze trend door simpele en lekkere biologische producten aan te schaffen met de allerbeste kwaliteit. Wist je dat er zelfs biologische wijnimporteurs zijn? Bij zo’n biologische wijnimporteur, kun je hele lekkere wijnen inkopen voor een schappelijke prijs. Zo zijn er tegenwoordig genoeg biologische caterings bedrijven die goedkope, hoge kwaliteitsproducten aanbieden.

Gezonde catering

Dus moet jij binnenkort een catering verzorgen voor de echte fitgirls of gewoon voor de steeds meer bewustere consument? Denk dan eens na over een biologische catering!

Comments are closed.